De wijn van Markus Huber: pure ‘Lebensfreude’ uit Oostenrijk

Weingut Markus Huber zet Oostenrijk al jarenlang wereldwijd op de kaart. In het schilderachtige Traisental zorgen kalkrijke bodems en koele nachten voor flessen die een verhaal vertellen: over kalkstenen bodems vol mineralen, uitgekiende zorg voor de wijngaard én passie van een wijnmaker met visie. Op ontdekking!

Wat maakt de wijn van Huber zo onvergetelijk?

  • Traditie: met meer dan 375 jaar ervaring en tien generaties wijnmakers combineert Weingut Huber traditie met moderne precisie.
  • Terroir: de 60 hectare biologische wijngaarden liggen op zeldzame conglomeraat-kalksteenbodems. Dit geeft de wijn zijn kenmerkende mineraliteit, finesse en frisheid.
  • Huber zet sterk in op duurzaamheid met een eigen zonnepark, biologische landbouw, schapen in de wijngaarden en tal van biodiversiteitsprojecten.
  • Vakmanschap: Markus en Michael Huber behoren tot de top van de wijnwereld. Ze combineren eeuwenoude technieken met moderne inzichten.
  • Internationale erkenning: als een van de top 3 Oostenrijkse wijnexporteurs naar de VS, het VK en Japan, wordt Huber-wijn wereldwijd geroemd om kwaliteit, elegantie en verfijnde stijl.

Pitstop op je wijnreis: Oostenrijk

Het Traisental is Oostenrijks jongste en een van de kleinste wijnbouwgebieden. Met slechts 770 hectare wijngaarden staat de regio bekend om zijn uitmuntende grüner veltliner en riesling.Het klimaat in het Traisental is uniek: de koele Alpenlucht en de warmte uit de Pannonische vlakte, een groot gebied in Centraal-Europa, zorgen voor grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Dat versterkt de aroma’s in de druiven. Ook de nabijgelegen Donau helpt met zijn temperatuurregulerende werking. Dit samenspel van bodem en klimaat zorgt ervoor dat de wijnen niet alleen verfijnd en aromatisch zijn, maar ook een uitstekend rijpingspotentieel hebben.

New Chapter: de zoektocht naar de perfecte grüner veltliner

Markus Huber en wijncompagnon Lenz Moser delen een missie: grüner veltliner wereldwijd op de kaart zetten als dé toonaangevende Oostenrijkse witte wijn.

Met samen meer dan 60 jaar ervaring en een diepe passie voor deze druif, kwamen ze na uitgebreid onderzoek en blindproeverijen tot een revolutionaire blend: New Chapter.

Een wijn die kracht en elegantie combineert zonder scherpe randjes, en een icoon in wording.

Sip sustainable

Weingut Markus Huber werkt volledig biologisch en produceert wijn met een duurzaam en vegan gecertificeerd label. Een eigen zonnepark voorziet in energie, terwijl schapen in de wijngaarden zorgen voor natuurlijke bemesting. Bijenkasten en biodiversiteitszones bevorderen een gezond ecosysteem, en dankzij eigen waterbronnen en verwarming op houtsnippers werkt het wijnhuis zo milieuvriendelijk mogelijk.

Onmisbare flessen uit de kelders van Weingut Huber en New Chapter​

The Fine Wine Gang presenteert je vijf onmisbare Huber-creaties. Drie New Chapter-parels uit 2020, 2021 & 2022 inclusief een magnumfles - volgens onze sommelier Antoine Lehebel dé nieuwe benchmark voor grüner veltliner. Pinot Noir ‘Alte Reben’, volgens Antoine ‘misdadig om niet te proeven’. Ten slotte is er ook nog Layla, een sprankelende alcoholvrije witte wijn en een ideaal en verfijnd alternatief voor traditionele wijn.

Het laatste nieuws: