The Fine Wine Gang?

Een verbond van cavisten, uniek in de (Belgische) wijnwereld, dat is The Fine Wine Gang. We zijn héél enthousiast over wijn maar minder over de poespas errond. Platgetreden paden, dat is niks voor ons. Eigenwijs, zoals wij, dat is de wijn die we voor jou selecteren. Naast wijn kan je bij ons ook terecht voor sterke en non-alcoholische drank, sigaren en Riedel glazen. Onze kennis delen we graag met jou tijdens tastings en masterclasses.

De selectie

Wie stelt deze selectie samen? Dat zijn Antoine Lehebel en Stijn Van Der Beken. Twee grand cru sommeliers die hun strepen hebben verdiend in sterrenrestaurants in binnen- en buitenland: De Karmeliet, Hof Van Cleve, Villa Loraine en Restaurant Bonbon om er enkele op te noemen. Wijn stroomt door hun aderen en drijft hen naar onbewandelde paden, op zoek naar eigenzinnige parels die je op een andere manier naar wijn doet kijken.

Antoine Lehebel

"Ik wentel me al 20 jaar in de wereld van wijn en sommeliers, ook al wees niets erop dat dit mijn lot zou zijn: geen grootvader met een prachtige kelder, geen wijnboeren in de familie en toch had het virus me al snel te pakken. Genezen zal ik nooit. Ik heb tijdens die 20 jaar als sommelier gewerkt in toprestaurants in Engeland, Frankrijk en België, en zet nu mee de schouders onder dit prachtige project. Het liefste wat ik doe is mijn favoriete wijn met anderen te delen, wijn die niet alleen heerlijk is, maar waar ook waarden en verhalen in verscholen zitten."

Stijn Van der Beken

"De perfecte avond start met een heerlijk glas mousserende wijn en eindigt met een oude port. Alles wat er tussin geschonken wordt krijgt de nodige aandacht. Naast het wijngebeuren hou ik van de authenticiteit van Portugal en verdiep ik me graag in hedendaagse kunst en architectuur. Sommelier sinds 1998 en bekroond tot de beste van België in 2003. Deed stage bij Bruneau * en De Bokkedoorns (NL) . Werkte in De Karmeliet * en Hof van Cleve*. Vandaag ambassadeur van Riedel in België. Wijn in de aderen."

Samen sterk

Eigenzinnige parels tot bij jou krijgen, dat is ons doel. Daarom timmeren we aan een verbond van onafhankelijke cavisten en wijnhandels. Samen willen we ervoor zorgen dat de Fine Wine Gang zich verspreidt. Zo is er steeds een Fine Wine Gang winkel in je buurt.

Wil jij deel uitmaken van het verhaal?

Voel jij je hart sneller kloppen voor ons gamma en voor The Fine Wine Gang? Wil jij de spirit van The Fine Wine Gang verder verspreiden? Laat van je horen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.