Hecht & Bannier
is een Frans wijnhuis dat in 2002 werd opgericht door Gregory Hecht en François Bannier. Hun doel? Hoogwaardige wijn uit de Languedoc-Roussillon en Provence-regio’s produceren, geïnspireerd door de grote wijnhuizen van weleer uit de Bourgogne en Rhônevallei.
Het wijnhuis is vooral gespecialiseerd in het maken van blends. Jaarlijks bezoeken ze meer dan 100 wijndomeinen rond de Middellandse zee. In elk domein kiezen ze de beste druiven. Daarna zoeken ze naar complementariteit tussen de verschillende wijnen. Wat kunnen ze voor elkaar betekenen, welke meerwaarde bieden ze elkaar? Zo komen ze tot blends die samengesteld worden uit 5 tot 10 druivensoorten van verschillende oorsprong.
Minimale impact op het milieu, Maximale op het sociale
In de Provence zijn ze het eerste wijnhuis met een B Corp-certificering. Dat is een keurmerk voor bedrijven die voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. Het is een wereldwijde beweging van bedrijven die, naast winst, streven naar een positieve impact op werknemers, gemeenschappen en het milieu.
Lokaal & Bio
Hecht & Bannier gaat volop voor biologische wijnbouw. Meer dan 70 procent van hun productie komt van gecertificeerde biologische landbouw, met als doel om tegen 2025 100 procent te bereiken. Ze werken samen met kleine, onafhankelijke familiebedrijven en coöperaties, waarbij ze eerlijke prijzen hanteren en het lokale agrarische erfgoed ondersteunen.
Het hele aanbod van Hecht & Bannier: