Hecht & Bannier: met hart en stiel bij de Middellandse zee

Hecht & Bannier

is een Frans wijnhuis dat in 2002 werd opgericht door Gregory Hecht en François Bannier. Hun doel? Hoogwaardige wijn uit de Languedoc-Roussillon en Provence-regio’s produceren, geïnspireerd door de grote wijnhuizen van weleer uit de Bourgogne en Rhônevallei.  

Het wijnhuis is vooral gespecialiseerd in het maken van blends. Jaarlijks bezoeken ze meer dan 100 wijndomeinen rond de Middellandse zee. In elk domein kiezen ze de beste druiven. Daarna zoeken ze naar complementariteit tussen de verschillende wijnen. Wat kunnen ze voor elkaar betekenen, welke meerwaarde bieden ze elkaar? Zo komen ze tot blends die samengesteld worden uit 5 tot 10 druivensoorten van verschillende oorsprong.  

Label-B-Corp

Minimale impact op het milieu, Maximale op het sociale

In de Provence zijn ze het eerste wijnhuis met een B Corp-certificering. Dat is een keurmerk voor bedrijven die voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. Het is een wereldwijde beweging van bedrijven die, naast winst, streven naar een positieve impact op werknemers, gemeenschappen en het milieu.

Lokaal & Bio

Hecht & Bannier gaat volop voor biologische wijnbouw. Meer dan 70 procent van hun productie komt van gecertificeerde biologische landbouw, met als doel om tegen 2025 100 procent te bereiken. Ze werken samen met kleine, onafhankelijke familiebedrijven en coöperaties, waarbij ze eerlijke prijzen hanteren en het lokale agrarische erfgoed ondersteunen.

Wijn in de kijker:

Deze maand zetten we 2 wijnen van Hecht & Bannier in de kijker. De zomer lijkt eindelijk in aantocht en bovendien is hun roséwijn van uitzonderlijke kwaliteit. Bestel nu en geniet van zomerse promo’s op dit gamma.

Coteaux d’Aix en provence

6 flessen kopen

=

magnum gratis

De Coteaux d'Aix van Hecht & Bannier is een verfijnde rosé wijn uit de Provence. Deze wijn wordt gemaakt van een blend van druivensoorten, voornamelijk grenache, cinsault en syrah. Hij heeft een delicate roze kleur en biedt aroma's van rood fruit zoals aardbei en framboos, aangevuld met florale tonen en een hint van kruiden. De smaak is fris en levendig met een goede balans tussen fruitigheid en zuurgraad, wat zorgt voor een verfrissende afdronk. Deze rosé is perfect als aperitief en past goed bij lichte gerechten zoals salades, vis en gegrilde groenten.

Bandol rosé

6 flessen kopen

=

10% korting

De Bandol Rosé van Hecht & Bannier is een hoogwaardige rosé wijn afkomstig uit de Bandol-regio in de Provence. Deze wijn wordt voornamelijk gemaakt van de druivensoorten mourvèdre, grenache en cinsault. Hij heeft een bleke zalmroze kleur en biedt complexe aroma's van perzik, abrikoos, citrusvruchten en florale tonen, gecombineerd met een subtiele kruidigheid. De smaak is vol en rijk met een goede structuur, levendige zuren en een lange, minerale afdronk. Deze elegante rosé is ideaal om te combineren met gegrilde zeevruchten, mediterrane gerechten en lichte kazen.

Het laatste nieuws:

Winkelwagen
Winkel
Verlanglijst
Mijn account

Kom later eens terug!

Je moet minstens 18 jaar oud zijn om onze website te bekijken.

Ben jij 18 jaar of ouder?